9 Kasım 2013 Cumartesi

BİR 10 KASIM SABAHI


Bu güzel ülkede; biz kadınlar; erkek kız ayrımı olmadan okullarımıza gidebildik, oy kullandık, seçme değil sadece seçilme hakkımız da oldu, mal mülk edinme hakkımız,  sahip olduklarımız üzerinde ehliyet hakkımız da oldu araba kullanıp ehliyet de aldık.

Evlenip evlenmemeye, birine gönül verip vermeye, çocuk yapıp yapmamaya kendimiz karar verebildik, çocuklarımıza adlarını verebildik, çalışıp ekmeğimizi kendimiz kazanabildik, çalışmasak bile hayatımız hakkında söz söyleyebildik, çalışma hayatına katılabildik, iş hayatında bir üst kademelere gelme fırsatı da bulduk.

Hukuk'un karşısında kadın - erkek ayrımı olmaksızın eşit haklara sahip olduk, Hakim de olduk hakem de.  Bizi gözeten kurumların altında güvende yaşadık. Başımızı açmak yada açmamak bizim vicdanımızın meselesi oldu. Sahip olup da üzerinde pek de düşünmediğimiz daha pek çok nimetlerle doğduk. En önemlisi Hür doğduk, hür yaşadık.

Kafandaki Türkiye modeli; modern Batı medeniyetlerinin bizim değerlerimize uyarlanan aydınlık bir şekliydi. Kılık kıyafetlerimizle, yaşam şekli ve kurumlarımız ile Batı Medeniyetlerinin deneyimlerinin ve cumhuriyetin bize yakışacağını başından beri biliyordun. Zorlukları olacağını da. Kaptanlığında, onları yanlış yöne götürmeyeceğine inanmış sadık Türk Halkı ile yeni cumhuriyet devletinin rotasını Batı'ya doğru çevirdin.

Bir Türk kadını olarak, gidişinin 75. yılında sana şükranlarımı sunuyorum. Annem her 10 Kasım'da ihmal etmeden seni anmaya törene giderdi. Annem artık hayatta değil ama şimdi ben gidiyorum yarın da çocuklarım. Bize verdiklerini unuttuğumuz gün onları kaybettiğimiz gündür. Türk halkı seni seviyor ama biz kadınlar daha başka seviyoruz.

Teşekkürler Ata'm.
Kelebeğin Kalbi 10 Kasım 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder